Na 1900 zijn er in gemeentes zoals Leiden, Oegstgeest en Wassenaar veel buurten gebouwd in de typische jaren 30 stijl. Qua architectuur en uitstraling zijn deze vaak zeer aansprekend, maar bouwkundig hebben deze veelal hun specifieke problemen. Het is verstandig om bij dit soort verbouwingen een professional in te schakelen. Bij Probouw Leiden hebben we veel ervaring met het verbouwen en renoveren van dergelijke woningen en weten we precies welke problemen u kunt verwachten en hoe hiervoor oplossingen aan te dragen.

Verbeteren van de isolatie

Vroeger had men weinig oog voor de energieprestatie van een woning en was er geen aandacht voor isolatie van vloeren, kozijnen en daken. Veel voorkomende klussen die wij uitvoeren zijn het aanbrengen van een betonnen systeemvloer op de begane grond, het vervangen van de verouderde gevelkozijnen en het installeren van hoogwaardige isolerende beglazing. Om de isolatie van uw dak te verbeteren kunnen wij afhankelijk van de mogelijkheden aan de binnen- of buitenzijde isoleren. Dit alles natuurlijk vakkundig uitgevoerd, met zorg voor behoud van de karakteristieke uitstraling van uw woning.

verbouwen-jaren-30_800x600

Herstellen en restaureren

Door onze vele jaren van ervaring met diverse projecten zijn wij zeer bedreven in: het opknappen van het stucwerk inclusief het herstellen van ornamenten en sierlijsten, vervangen rieten plafonds, granieten vloeren repareren en het restaureren van de kamer-en-suite deuren. Dit is slechts een greep aan klussen die wij allemaal voor u kunnen uitvoeren!

Verouderde installaties moderniseren

Veelvoorkomende problemen zijn gerelateerd aan de verouderde installaties. Zaken zoals loden waterleidingen, rioleringen van Gresbuis en verouderde groepenkasten, kunnen het beste worden vervangen door een moderne installatie.

Vergunningen

Voor het verbouwen is in sommige gevallen een bouwvergunning noodzakelijk, deze kunnen wij compleet voor u verzorgen. Dat is wel zo gemakkelijk en u kunt zich concentreren op de andere zaken die bij een verbouwing om de hoek komen kijken. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk subsidie te krijgen voor de verbouwing of het onderhoud van een pand. Wij zoeken dit graag voor u uit.

Op onze site vindt u een compleet overzicht van opgeleverde projecten en verbouw mogelijkheden. Neem voor meer informatie of vragen contact met ons op.