Schilder Leiden

Al vele jaren fleurt Probouw Leiden en omstreken op met haar levendige kleuren. Diverse particulieren, bedrijven en organisaties in Leiden en omstreken hebben de afgelopen tijd werk laten uitvoeren door uw schildersbedrijf. Ook verenigingen van eigenaren, vastgoedbedrijven en aannemers kunnen de schilder inhuren. Bekijk de portfolio’s van afgeronde projecten van onze klanten.

Probouw Leiden is uw professionele schilder in Leiden en omgeving. Wij zijn u graag van dienst bij alle schilderwerkzaamheden in of rond uw huis! Daarbij kunt u denken aan het schilderwerk van uw kozijnen, alle uw buitenhoutwerk of het schilderen van uw buitenmeubels ter bescherming tegen invloeden van buitenaf. Ook zijn wij gespecialiseerd in alle voorkomende wandafwerking en behang, zodat wij u een volledig pakket aan diensten kunnen aanbieden.

Ervaring binnen en buiten

Onze vaklieden schilderen werken binnen als buiten en hebben jarenlange ervaring met deze disciplines en weten precies wat ze moeten doen om een kwalitatieve afwerking van uw schilderwerk te kunnen garanderen. Zo kunt u na elke schilderbeurt weer jaren vooruit! Probouw Leiden is dus niet alleen een allround schilder. Wij zijn er ook voor wandafwerking in de vorm van behangen en stucwerk.

Alles is mogelijk, van het schilderen van een woonkamer tot het volledig schilderen van een restaurant, zowel binnen als buiten. Indien nodig huren wij vakkundige onderaannemers in om ervoor te zorgen dat het project volgens schema wordt voltooid. Wij maken gebruik van experts voor alle verf- en spuitwerkzaamheden, zodat wij een hoog niveau van vakmanschap kunnen garanderen. Uiteraard wordt rekening gehouden met de wensen van onze klanten.

Onderhoud uw verf

Om uw schilderswerkzaamheden en overige wandafwerking in een goede staat te houden, raden wij u aan om gebruik te maken van onze onderhoudsabonnement. Met een onderhoudsabonnement bespaart u geld! Wanneer mankementen niet tijdig worden bijgewerkt, zal dit in een later stadium voor grote kostenposten zorgen.Een onderhoudscontract bij uw Probouw Leiden lijkt in eerste instantie misschien overbodig, maar zal in de toekomst voor veel gemak en kostenbesparingen zorgen! U kunt bij Probouw Leiden ook terecht voor tegelwerk en stucadoorswerk.
Tegelwerk 80%
Stucadoorswerk 95%
Schilderwerk 70%

Bespaar op de kosten voor uw schilderwerk in Leiden

Wist u dat er op schilderwerk een lager BTW-tarief zit? Het btw-tarief van negen procent geldt voor schilderwerk aan woningen in Leiden die ouder zijn dan twee jaar. Voor alle andere woningen geldt het btw-tarief van 21 procent. Onder het 21%-tarief vallen werkzaamheden die te ver afstaan van het schilderwerk.Deze btw-verlaging geldt niet voor ruimten die geen woonbestemming hebben.

Niet alleen het lage BTW-tarief bespaart u geld, maar er zijn ook andere mogelijkheden om te besparen op de kosten voor schilderwerk in Leiden e.o. Inderdaad, professioneel schilderwerk hoeft niet duur te zijn. Zeker niet als u onze bespaartips gebruikt. Want naast een laag btw-tarief valt er nog meer te winnen.

Wij hebben een lijst met nuttige tips voor u samengesteld:

Bespaartip 1: Voorbereiding

Begin vroeg door een deel van de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren voordat de schilder arriveert. De schilder kan dan vrijwel meteen aan de slag met het meest essentiële aspect: het schilderen. En hoeft geen extra tijd te rekenen voor de voorbereiding.

Voordat u begint, reinigt u het oppervlak met een ontvetter of een handdoek. Controleer de muren op beschadigingen. Het is van cruciaal belang dat het oppervlak egaal is.

Met een plamuurmiddel kunt u elke beschadiging repareren. Denk aan scheuren en andere gebreken wanneer u over reparaties nadenkt. Schuurpapier kan in sommige gevallen nodig zijn om het weer glad te krijgen.

Begin met het afplakken van het hele oppervlak. Dit bespaart de schilder ook tijd, omdat hij het later niet meer hoeft te schilderen. Hij kan dus meteen aan de slag! Zo kunt u al snel genieten van het mooie eindproduct.

Bespaartip 2: Winterschilder

Een schilder inhuren in de winter is een goed idee. Zowel binnen- als buitenschilderwerk is in deze maanden mogelijk. Omdat de meeste schilders het vooral in de lente- en zomermaanden druk hebben, heb je meer kans een goede prijsafspraak te maken in de rustigere, koudere maanden.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan