Wat kost een dakopbouw?

Ook voor uw woning kan een dakopbouw de ideale keuze zijn voor de uitbreiding van uw wooncomfort. Met een relatief korte doorlooptijd zijn wij in staat om uw oppervlakte van de woning met 50% te vergroten!

Wat komt er nu allemaal kijken bij een dakopbouw? Vaak worden wij door onze klanten gebeld met de vraag “wat kost nu een dakopbouw?”. Dat blijft een lastige vraagstelling. Eigenlijk is iedere dakopbouw een maatwerk verbouwing, specifiek toegespitst op uw situatie.

Dakopbouw plat dak

Een dakopbouw op een plat dak wordt steeds vaker geplaatst. Niet gek als je nagaat dat je hierdoor in je huidige huis kunt blijven wonen en toch meer vierkante meters woonoppervlak ervoor terugkrijgt. 

 

Elk huis is anders en heeft andere afmetingen. Ook kan de keuze voor bouwmateriaal, aantal ramen en afwerking anders zijn. Voor een indicatie van de kosten van een dakopbouw raden we u aan een offerte aan te vragen. Dat is geheel vrijblijvend.

 

Wist je trouwens ook dat u een dakopbouw op een garage kunt laten plaatsen? De meeste garages kennen een plat dak, de dakopbouw kan daarna naar wens (en mogelijkheden) worden uitgevoerd met een eigen plat dak, schuine zijde of aan beide zijden een schuin dak.

Dakopbouw schuin dak / dakkapel

De meeste woningen zijn voorzien van een schuin dak. Dat betekent dat de ruimte op de zolder/bovenste verdieping minder optimaal benut kan worden. De aflopende, schuine muren beperken de effectief te gebruiken ruimte. Er is gelukkig een manier om de bestaande ruimte te vergroten door middel van het plaatsen van een dakopbouw op het schuine dak. Dit wordt vaak een dakkapel genoemd.

Duidelijkheid is wel zo prettig

Een dakopbouw is in alle gevallen vergunningplichtig en dient te worden aangevraagd bij de gemeente. Het vooroverleg kunt u meestal gratis aanvragen en kan met een zeer eenvoudige schets worden getoetst. Echter op moment dat duidelijk is dat er mogelijkheden zijn begint het interessant te worden.

Hoe kunt u een aannemer duidelijk maken wat uw specifieke wensen en eisen zijn voor de dakopbouw? De prijs aanvragen zonder de juiste stukken is vaak onbegonnen werk. Om u hierin te helpen heeft Probouw Leiden een unieke service.

UNIEKE dakopbouwen service!

Graag komen we bij u langs om uw woning te beoordelen en bekijken we gezamenlijk naar uw wensen en de (financiële-)mogelijkheden. Op basis hiervan wordt een ontwerptekening opgesteld waarin wij die wensen vertalen naar een duidelijke tekening.

Nadat u zicht kunt vinden in het ontwerp starten wij met de calculatie en opstelling van de technische omschrijving. Veelal binnen enkele dagen ontvangt u van ons een passende aanbieding. Als vanzelfsprekend bent u geheel vrij van handelen om bij collega bouwbedrijven een offerte aan te vragen om een goed beeld te krijgen van de diverse prijsstellingen.

Door het volgens van ons stappenplan krijgt u waardevolle informatie en weet u binnen enkele weken wat de mogelijkheden zijn voor uw specifieke situatie. Deze unieke service kunnen wij u GRATIS aanbieden, wanneer wij tot een opdracht komen voor uitvoering. Dus voor € 450,00 ex. btw krijgt u grip op de haalbaarheid en prijsvorming van uw droom dakopbouw. Onze SERVICE gaat nog iets verder! Bij een opdracht voor uitvoering crediteren wij de bovenstaande bedragen en kost dit alles u NIETS. Wilt u graag meer weten over wat onze mogelijkheden zijn? of heeft u al uitgewerkte plannen? Dan kunt u in beide gevallen altijd contact met ons opnemen. Wij staan graag voor u klaar en vertellen u hoe we kunnen helpen met uw dakopbouw. Bel naar 071-710.740.4. Ook kunt u ons een e-mail zenden via info@probouwleiden.nl
Eerste gesprek en kennismaking GRATIS Archiefonderzoek of inmeten woning € 150,00 ex. btw Overleg inventariseren wensen op locatie € 50,00 ex. btw Toetsen bestemmingsplan GRATIS Ontwerpen en vormgeving dakopbouw GRATIS Principe uitvoering constructies GRATIS Materiaalkeuze GRATIS Uitwerken bestektekening dakopbouw € 250,00 ex. btw Offerte en calculatie opstellen GRATIS Bouwaanvraag en constructieberekening

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan