Kozijnen of beglazing vervangen?

Nu het buiten voelbaar kouder wordt en u misschien af en toe de kachel of haard al aan heeft, is het een goed moment om te kijken hoe u het binnenshuis nóg behaaglijker kunt maken. Een goed begin is het halve werk. Check daarom eerst of de isolatie van uw kozijnen optimaal is voor uw huis. Het isoleren of vervangen van uw kozijnen is een ingrijpende klus, maar voor Probouw Leiden een routine klus. Wij voeren deze werkzaamheden dan ook moeiteloos en goed voor u uit. Zo hoeft u niet lang in de kou te zitten!

Besparen op stookkosten

Kou kan via allerlei kieren en gaten naar binnen dringen. Maar waar over het algemeen de meeste kou door naar binnenkomt, zijn de kozijnen en ramen. Door uw kozijnen goed te onderhouden en isolatieglas te installeren, kunt u vele honderden euro’s per jaar besparen op de stookkosten.

Onderhouden of vervangen?

Hoe goed uw kozijnen ook worden onderhouden, eens in de zoveel jaren dienen zij te worden vervangen of dient er groot onderhoud te worden gepleegd. Vaak komt dit doordat zij worden blootgesteld aan weersomstandigheden en slijtage als gevolg van het gebruik. Wanneer kozijnen verouderd of beschadigd zijn, kunnen zij vocht en tocht doorlaten en soms zelfs het raam niet meer voldoende ondersteunen, met alle gevolgen van dien.

Beglazing vervangen

In veel gevallen volstaat het om de isolerende beglazing aan te brengen en draaiende delen te vervangen. Door deze ingreep kunnen extra kosten voor vervangen worden vermeden. Waar mogelijk kunnen kozijnen voorzien worden van HR++ isolatieglas. Op deze manier verbetert u de isolatie optimaal en haalt u volledig rendement uit uw investering. Dit draagt niet alleen bij aan de energiezuinigheid, maar ook aan het comfort in de woning.

Hout, kunststof of aluminium?

Als blijkt dat er toch gekozen moet worden om uw kozijnen compleet te vervangen, zijn er verschillende mogelijkheden; Houten kozijnen worden veelal gekozen omdat deze het beste passen bij de stijl van uw woning en in vele kleuren te schilderen zijn. Steeds vaker wordt er gekozen voor kunststof kozijnen. Deze zijn iets duurder in de aanschaf, maar het toekomstige onderhoud is dan tot een minimum beperkt. De moderne kunststof kozijnen kunnen worden voorzien van een blokprofiel en houtnerf structuur en zijn niet meer van houten kozijnen te onderscheiden. Aluminium kozijnen bieden dezelfde voordelen als kunststof kozijnen, maar geven vaak een strakke uitstraling. De keuze die u maakt zal voor een groot deel een kwestie van smaak zijn. Houd er ook rekening mee wat het beste bij de sfeer van uw woning past. Kozijnen kunnen zeer bepalend zijn voor de uitstraling van uw huis. Wij denken graag met u mee. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan en zit er deze winter nog warmpjes bij!

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan