Schoorsteen renovatie

Het is officieel herfst en dat betekent dat de open haard weer vaker aan gaat. Tijd voor een goede schoorsteen-check! Dit kan door middel van het schoonhouden van het rookkanaal. Maar hoe ziet de schoorsteen er eigenlijk van de buitenkant uit op uw dak? Dit is een vraag waar u en vele anderen misschien niet over nadenken.

Vervanging schoorsteen

De schoorsteen op het dak heeft in de loop der jaren flink wat te verduren. De schoorsteenkop is de bovenkant van de schoorsteen. Door veroudering kan deze poreus worden en gaan scheuren. De schoorsteenpot voorkomt het optrekken van vocht en het stuk vriezen van de schoorsteen. Bij veroudering van deze onderdelen is de kans op lekkage groot. Staan de loodslabben omhoog of hangen zij los? Dan ligt lekkage op de loer. Laat dit tijdig controleren en herstellen, zodat de loodslabben weer goed aansluiten op uw dak.

Voegwerk vernieuwen

Door vocht, veroudering en weersinvloeden, zoals vorst, wind en regen kan het voegwerk van uw schoorsteen flink aangetast zijn. De kwaliteit van de voegen houdt het metselwerk op zijn plaats. Zo vallen er geen bakstenen naar beneden en beschadigd de schoorsteen of het dak niet. Probouw Leiden hakt of slijpt de oude voegen eruit en brengt nieuw voegwerk toe aan uw schoorsteen. Zo kan uw schoorsteen weer jaren mee.

Offerte aanvragen?

Probouw Leiden heeft veel ervaring met het renoveren van schoorstenen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan