12-tips om offerte aan te  aanvragen bij aannemers

Geregeld krijgen we onvolledige offerteaanvragen binnen. Doordat er veel aanvragen worden ingeschoten, worden de onvolledige aanvragen veelal onder aan de stapel neergelegd en duurt het langer voordat u een passende offerte kunt ontvangen. Onderstaande enkele zaken die het proces voor u kunnen versoepelen in uw zoektocht naar het juiste bouwbedrijf.

Wat zijn  de belangrijke aandachtspunten om een goede offerte aan te kunnen vragen bij een aannemer of bouwbedrijf? Onderstaand hebben we een top 6-samengesteld van zaken die u helpen om vlot een offerte te kunnen ontvangen.

Checklist offerteaanvraag

 1. NAW-gegevens: Vermeld duidelijk uw NAW-gegevens, deze zijn noodzakelijk voor correspondentie zoals naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres in de praktijk worden deze basisgegevens nogal eens vergeten.
 2. Tekeningen bestaand: Het inmeten en ook het uitwerken uitwerken van uw plannen gaat vaak eenvoudiger als er bestaande tekeningen aanwezig zijn. Veelal zijn deze tekeningen op te vragen bij het gemeentelijk archief.
 3. Constructie: Bij het archief zijn ook vaak de constructieve tekeningen te vinden zoals het palenplan, funderingsadvies en vloertekening. Dit kan relevante informatie zijn bij het bv. het maken van een doorbraak of uitbreiden van uw woning.
 4. Bezoek: Voor de prijsvorming van een verbouwing is het veelal van belang dat de bestaande situatie wordt bekeken. Metname installaties en afwerking kunnen tijdens ons bezoek worden beoordeeld. Ook is het natuurlijk fijn om de elkaar te spreken en zien om te beoordelen wat voor “vlees u in de kuip”, heeft.
 5. Wensen: zet uw wensen en ook de zaken die u zelf of niet gaat doen op een A4-tje, zo heeft u tijdens ons bezoek een kleine “agenda”, om de werkzaamheden te bespreken en te overhandigen aan de aannemer.
 6. Schetsen nieuw: op het moment dat de klus ietwat ingewikkelder wordt zoals bv. een dakopbouw, is het verstandig om een tekening te (laten) maken. Dit hoeft niet gelijk de bouwaanvraag tekening te zijn, maar vaak volstaat een schets of bestektekening voor het offertetraject.

Voor het vinden van het juiste bouwbedrijf voor uw specifieke verbouwing kunt u als, kritische en waakzame, klant ook een kleine check doen op de website van de aannemer. Even iets verder kijken dan uw neus lang is kan veelal belangrijke info verschaffen over de bedrijfsvoering van het bedrijf.

Checklist aaannemers selectie

 1. KvK en BTW-nummer; beide zaken zijn verplicht om als aannemer te mogen functioneren.
 2. Waar is het bedrijf gevestigd? Het heeft soms voordelen om een lokaal bouwbedrijf te nemen als de klus wat kleiner is of de situatie heel specifiek voor uw woning is.
 3. Bekijk de referentie projecten van het bouwbedrijf die u voor ogen heeft. Dit nakijken geeft vaak een goed beeld van de expertise en type werkzaamheden die het aannemersbedrijf kan uitvoeren.
 4. Zoekt u ook naar de algemene voorwaarden, als deze ontbreken kunt u zichzelf afvragen of deze aannemer de klant serieus genoeg neemt om hierover na te denken.
 5. Reviews; neem de tijd om de reviews van het bouwbedrijf door te nemen. Vaak komen deze naar boven om het bedrijf + ervaring in Google in te voeren.
 6. Een bouwbedrijf wat actief is op de socialmedia zoals Facebook, Twitter of Linked-in kan ook uw gevoel over het bedrijf bevestigen.

Bovenstaande zaken zijn slechts een bescheiden selectie van vuistregels die u als klant, kunt toepassen om de voorbereiding van het bouwproces te vereenvoudigen.

Wat ons betreft is het natuurlijk al duidelijk! Zoekt u een betrouwbaar en degelijk bouwbedrijf? Dan hoeft u niet verder zoeken en vertrouwen op de vaklieden van Probouw Leiden. Neemt u gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar en vertellen u hoe we u kunnen helpen bij de verbouwing. Bel naar 071-710.740.4. Ook kunt u ons een e-mail zenden via info@probouwleiden.nl Wij nemen u uw verbouwing graag uit handen!

offerteaanvraag