Toch voordeel met 6% BTW-regeling ná 1 juli 2015!

Voor het isoleren van woningen geldt óók na 1 juli 2015 6% BTW-tarief op arbeid voor het aanbrengen van de isolatie.

Dus isoleert u een woning? En is het doel hiervan dat de woning energiezuiniger wordt? Dan vallen de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar onder het 6% BTW-tarief. Voorbeelden van isolatiemateriaal zijn:
  • Glaswol
  • Steenwol
  • Piepschuim
  • Isolatieglas, geldt sinds 1 januari 2014 als isolatiemateriaal
Deuren, kozijnen en riet zijn voorbeelden van zaken die niet gelden als isolatiemateriaal. De materiaalkosten vallen altijd onder het tarief altijd 21% BTW-tarief

Toelichting op de te verwerken materialen; sinds 1 januari 2014 vallen de isolatiematerialen altijd onder het 21% BTW-tarief, ook als u die materialen in de fabriek of werkplaats worden verwerkt. Tot 1 januari 2014 vielen de materiaalkosten onder het 6% BTW-tarief als de waarde van de materialen 50% of minder was van de totale isolatiekosten.

De oude regel die sinds 15 september 2009 blijft na 1 juli 2015 ook weer vantoepassing. Hierbij wordt gesteld dat zowel arbeid en materialen onder het 6% BTW-tarief vallen voor stucadoor- en schilderwerk. Hiervoor dient de woning ouder te zijn dan 2 jaar.

Andere werkzaamheden dan isoleren die niet vallen onder deze regeling

Worden er andere werkzaamheden verricht? Bijvoorbeeld sloopwerk voorafgaand aan het isoleren, het installeren van zonwering of het bouwen van een dakkapel? Deze werkzaamheden vallen onder het 21% BTW-tarief.

Wilt u aanvullende informatie omtrent deze regelingen, kunt u contact opnemen met John van der Woerd tel. 071-710.740.4 voor een vrijblijvend gesprek en advies of via info@probouwleiden.nl

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan