Projecten

Schuimbeton woning Leiden

 

Projectbeschrijving

Bij deze bewoners aan de Utrechtse Jaagpad te Leiden  was de woonkamer vloer dermate verrot dat deze moest worden vervangen. Na het voorleggen van de diverse mogelijke vloersystemen werd gekozen voor het schuimbeton.

Tijdens het slopen van de bestaande houten vloer in de woonkamer bleek dat er onvoldoende diepte was voor het aanbrengen van de schuimbetonvloer. Om alsnog deze aan te kunnen brengen hebben wij de poeren en cementlaag verwijderd om voldoende hoogte te creëren.

Voordat wij de vloer aanbrachten hebben alle CV- water en elektraleidingen vernieuwd. Ook de riolering werd opnieuw aangelegd om probleemloos gebruik hiervan, in de komende jaren, te garanderen.

Alvorens het schuimbeton werd gestort is door ons de folie aangebracht om het nieuwe schuimbeton te beschermen voor uitdrogen, waardoor mogelijk een oneffen oppervlakte ontstaat. In samenwerking met de mannen van Faber voor komen rijden met hun pompinstallatie op professionele en vlotte wijze het schuimbeton in de woning te storten.

Na verloop van een week was het schuimbeton voldoende uitgehard om deze te voorzien van een Anhydriet afdekvloer. Deze is dermate vlak dat deze geschikt is voor bijna alle denkbare vloerafwerkingen.

We zouden het bijna vergeten, maar we hebben ook de badkamer op de 1e verdieping compleet gerenoveerd en voorzien van een moderne nieuwe uitvoering.

 

Projectgegevens

Gerealiseerd 2015
Kenmerken Badkamer en toilet, woonkamer vloer, schuimbeton

Is uw woonkamervloer ook aan vervanging toe?

Delen: