Dakrenovatie en dakherstel

Na een aantal jaren is ook uw pannendak toe aan onderhoud en behoeft uw pannendak renovatie of reparatie. In de praktijk blijkt dat vooral de loodslabben, nokvorsten en zinkstukken na 25 – 50 jaar aan vervanging toe zijn. Dit is mede afhankelijk van de plek en weersinvloeden. De Professionals van Probouw Leiden verzorgen alle uw dakreparaties en dakonderhoud

Reparaties

Vaak merkt u dat er iets mis is met uw dak wanneer lekkages ontstaan. Bij een pannendak betreft het meestal een kleine reparatie van bijvoorbeeld een loodslab of zinkstukje. Zelfs een scheve dakpan of een barst kan ook lekkage veroorzaken. Lastig natuurlijk, maar vaak kunnen wij de reparatie snel en vakkundig uitgevoeren. Wanneer reparaties niet meer werken is misschien een gehele dakrenovatie noodzakelijk.

Kortom; wanneer u problemen met uw dak  kunt u bij ons terecht.

Renovatie pannendak 

Bij de renovatie worden de oude tengels, panletten en dakpannen verwijderd. Zo nodig worden delen van het dakbeschot hersteld. Vaak is het dakbeschot aan de onderkant van het dak bij langdurge lekkage aangetast. Wij brengen dan een dakfolie aan en bouwen de pannenlaag weer op. Tengels en panlatten erop, de oude pannen weer terug (of compleet nieuwe) en daarna nieuw zinkwerk zoals goten en het lood. Eventuele kapotte pannen en nokvorsten worden vervangen. Uw dak is dan weer als nieuw en kan weer jaren probleemloos mee.

Isoleren dakbeschot

Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens de renovatie uw dak gelijk te voorzien van een isolatie op het dakbeschot. In veel gevallen bespaard u hierdoor aanzienlijk en dringt u warmteverlies door uw dak terug. Met een geringe extra investering kunnen maandelijks grote besparingen worden behaald. Onze bouwbegeleider kan u hierover verder informeren.

Platte daken

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumineuze dakbedekking. De unieke eigenschappen van bitumen, zoals duurzame waterdichtheid, uitstekende hechting en eenvoudige verwerking zijn al jarenlang bekend. Door jarenlange productontwikkeling zijn deze eigenschappen steeds verder geoptimaliseerd. Bitumen is daarmee een hoogtechnologisch product met een groot scala aan toepassingen. Vooral wanneer u verlangd naar hoge en langdurige prestaties, zijn bitumen afdichtingmaterialen een logische keuze.

 

Goten en zinkwerk

Tijdens de uitvoering van de dakwerkzaamheden vervangen wij ook veelal de goten en loodslabben. Jarenlang probleemloos functioneren van uw dak is hierdoor gegarandeerd.

24-uurs lekkage service

Probouw Leiden biedt naast dakrenovatie ook een 24-uurs lekkage service. Bij lekkage kunt u ons 24 uur per dag bereiken en staan wij voor u klaar om de lekkage vakkundig te verhelpen.

Naast dakspecialist kunt u ook terecht voor het plaatsen van dakkapellen en dakopbouwen.