Dakrenovatie

Na een aantal jaren is ook uw pannendak toe aan onderhoud en behoeft uw pannendak renovatie of reparatie. In de praktijk blijkt dat vooral de loodslabben, nokvorsten en zinkstukken na 25 jaar aan vervanging toe zijn. Maar ook herstel na lekkages of vervangen van een panlat of tengel komen voor. Probouw Leiden verzorgt al uw dakreparaties.

Reparaties

Vaak merkt u dat er iets mis is met uw dak wanneer lekkages ontstaan. Bij een pannendak betreft het meestal een kleine reparatie van bijvoorbeeld een loodslab of zinkstukje. Een pan scheef of met een barst kan ook lekkage veroorzaken. Lastig natuurlijk maar vaak hebben wij de reparatie snel en vakkundig uitgevoerd. Wanneer reparaties niet meer werken is misschien een gehele dakrenovatie noodzakelijk.

Renovatie pannendak 

Bij de renovatie halen we alle pannen eraf, de panlatten en tengels. Zo nodig worden delen van het dakbeschot hersteld. Vaak is het dakbeschot aan de onderkant van het dak of bij lekkage aangetast. Wij brengen dan een dakfolie aan en bouwen de pannenlaag weer op. Tengels en panlatten erop, de oude pannen weer terug (of compleet nieuwe) en daarna nieuw zinkwerk zoals goten en het lood. Eventuele kapotte pannen en nokvorsten worden vervangen. Uw dak is dan weer als nieuw en kan zeker 20 jaar zorgeloos mee.

 

Isoleren dakbeschot

Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens de renovatie uw dak gelijk te voorzien van een isolatie op het bestaande dakbeschot. In veel gevallen bespaard u hierdoor aanzienlijk en dringt u warmteverlies door uw dak terug. Met een geringe extra investering kunnen maandelijks grote besparingen worden behaald. Onze bouwbegeleider kan u hierover verder informeren.

Platte daken

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumineuze dakbedekking. De unieke eigenschappen van bitumen, zoals duurzame waterdichtheid, uitstekende hechting en eenvoudige verwerking zijn al jarenlang bekend. Door jarenlange productontwikkeling zijn deze eigenschappen steeds verder geoptimaliseerd. Bitumen is daarmee een hoogtechnologisch product met een groot scala aan toepassingen. Vooral wanneer u verlangd naar hoge en langdurige prestaties, zijn bitumen afdichtingmaterialen een logische keuze.

 

Goten en zinkwerk

Tijdens de uitvoering van de dakwerkzaamheden vervangen wij ook veelal de goten en loodslabben. Jarenlang probleemloos functioneren van uw dak is hierdoor gegarandeerd.

24-uurs lekkage service

Probouw Leiden biedt naast dakrenovatie ook een 24-uurs lekkage service. Bij lekkage kunt u ons 24 uur per dag bereiken en staan wij voor u klaar om de lekkage vakkundig te verhelpen. Meer over onze tarieven vindt u hier.

Naast dakrenovatie is Probouw Leiden specialist in het plaatsen van dakkapellen en dakopbouwen.